Logo for print

​Nedlasting ICD-DA

Kodehefte (PDF)

Koderegister (zip)

Bruksområder ICD-DA

Klassifikasjonen er ikke obligatorisk i bruk og forventes tatt i bruk i begrenset omfang innen universitets- og forskningsmiljøer. Også spesialister kan dra nytte av klassifikasjonen. Det stilles ingen krav til koding eller rapportering med ICD-DA-3 fra norske myndigheter.
Som følge av oversettelsesarbeidet ble det foretatt noen forbedringer i den norske ICD-10 for de koder som angår tannhelsetjenesten. Det er ikke planer om å oppdatere den norske oversettelsen av ICD-DA-3 i forbindelse med de årlige oppdateringene av ICD-10. Den norske ICD-DA-3 vil mao. forbli «frosset» slik som den er utgitt av WHO i 1994. 

Historikk ICD-DA

Dette er en klassifikasjon for tannhelse som er derivert fra ICD-10. Den ble utviklet av WHO. Den engelske tredjeutgaven fra 1994 ble oversatt til norsk i 2007 på oppdrag fra Sosial- og helsedirektoratet i et samarbeidsprosjekt mellom KITH og Odontologisk fakultet, UiO.
Den engelske originalversjonen av 3. utgave foreligger i en bokutgivelse fra 1994 som kan bestilles fra WHOs online bokhandel.

ICD-DA-3 har vært i bruk i Sverige i noen år.

Opplæring i medisinsk koding

Veiledning og opplæring i medisinsk koding

Sist oppdatert: 24. januar 2017

​Fant du det du lette etter?​